De 10 van Salverda!

Ons team

Wij zijn een all-round logopediepraktijk, alle logopedisten hebben tijdens hun opleiding kennis opgedaan over onderzoek en behandeling van de verschillende logopedische aandachtsgebieden. Daarnaast blijven wij ons ontwikkelen door het volgen van cursussen, waardoor we ons kunnen specialiseren.

Heidi Salverda – van Veen

“Ik heb altijd een passie gehad voor het werken met mensen en in het bijzonder met kinderen. Spelenderwijs kun je kinderen zo ontzettend veel leren waar ze hun hele verdere leven wat aan kunnen hebben. Een kindvriendelijke benadering en open sfeer vind ik heel belangrijk in mijn werk, net zo belangrijk als het contact met ouders, leerkrachten en zorgverleners. Iedereen motiveren het beste uit zichzelf te halen met het hoogst haalbare resultaat, daar ligt mijn kracht.”

In mijn vrije tijd zing ik graag en dat heb ik van jongs af aan ook veel gedaan. Hierdoor heb ik veel affiniteit met alles rondom de adem en de stem. Vanuit mijn interesses en eigen ervaringen met de logopediste als kind zijnde, heb ik ervaren hoe belangrijk ‘communiceren‘ is. Jong of oud. Goed kunnen communiceren is de sleutel tot succes. Het geeft me elke dag weer voldoening dat ik daar met mijn cliënten aan mag werken’.

Ik ben aangesloten bij de Kwaliteitskring Stem Friesland en sta ingeschreven in Kwaliteitsregister Paramedici. Sinds 2019 ben ik lid van de deskundigheidsbevorderende commissie van Elann Groningen. Tevens ben ik preverbaal logopedist waarbij ik zeer jonge kinderen met eet -/ drinkproblemen begeleid.

Mijn specialisaties zijn:

 • Prelogopedie (eet- / drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen)
 • Oromyofunctionele therapie (OMFT, behandeling van afwijkende mondgewoonten)
 • Behandeling van stemproblemen (Lax Vox, Larynxmanipulatie, Complete Vocal Technique)
 • Behandeling van stotteren bij (jonge) kinderen
 • Behandeling van lees-/spellingsproblemen
 • Behandeling van kinderen met een schisis

Heidi Salverda – van Veen (1981) is getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. In 2003 is ze afgestudeerd als logopedist na een studie Logopedie op de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na de nodige werkervaring nam ze in 2007 de praktijk in Wommels over. Sinds 2008 heeft Salverda Logopedie een vestiging in het gezondheidscentrum in Heeg. In 2017 breidde Heidi haar praktijk uit met vestigingen in IJlst, Wytgaard en Berlikum en Dronrijp. Sinds 1 januari 2021 nam ze de logopediepraktijk in Sint Nyk over. Samenwerken in de zorg is voor haar een verrijking in haar vak. Naast ( pre-verbaal) logopedist is ze kindercoach en trainer ‘Ik leer leren’-. Nieuwsgierig naar wat dat inhoudt? Neem contact op met Heidi.

Brechtsje Sijbrandij- van der Weide

“Het werken met kinderen geeft me elke dag weer een uitdaging. Elke behandeling vergt een andere aanpak. Door mij in te leven in de gevoelens of de gedachtegang van kinderen, kan ik effectiever communiceren. Ik pas mij aan waardoor ik kinderen spelenderwijs veel kan leren op het gebied van communicatie.”

Tijdens mijn studie heb ik de minor Neurorevalidatie gevolgd waarin ik mij heb verdiept in de verschillende varianten van niet-aangeboren hersenletsel en logopedische gevolgen zoals afasie, dysartrie en dysfagie. Daarnaast heb ik stage gelopen op SBO Aquamarijn te Leeuwarden waar ik kinderen met leer- en gedragsproblemen heb behandeld. Hier heb ik onder andere geleerd om structuur en voorspelbaarheid te bieden aan kinderen met autisme. Hierbij gebruik ik o.a. de handvaten van “Geef me de 5 methodiek”. Het is voor mij een uitdaging om tijdens een behandeling na te gaan wat ik kan doen om een kind te laten leren.

Mijn specialisaties zijn:

 • Oromyofunctionele therapie (OMFT, behandeling van afwijkende mondgewoonten)
 • Behandeling van taal- / spraakproblemen bij kinderen 
 • Dyslexiebehandeling 
 • Elastisch therapeutisch tapen bij hoofd, nek en orofaciale aandoeningen

Brechtsje (1992) spreekt zowel Fries als Nederlands. Ze woont samen met haar partner in Balk en heeft een dochter en een zoon. In haar vrije tijd is ze graag sportief bezig en doet ze o.a. aan hardlopen. 

Sanne Bunnig

“Ik ben een enthousiaste en positief ingestelde logopedist die graag ook creatief bezig mag zijn.”

Tijdens mijn opleiding tot logopedist heb ik o.a. werkervaring mogen opdoen in het begeleiden en behandelen van jonge kinderen met spraak-/taalproblemen bij Kentalis de Skelp in Drachten. Daarnaast heb ik, tijdens mijn stage bij ZuidOostZorg en Revalidatie Friesland, ervaring op mogen doen in het werken met volwassenen/ ouderen met niet aangeboren hersenletsel met o.a. afasie, dysartrie en dysfagie.

Sanne (1998) woont in Leeuwarden.

Marije Dijkstra

“Voor mij is werken als logopedist ontzettend leuk, omdat geen dag hetzelfde is. Elke dag kan ik mijn creativiteit op en andere manier inzetten, of dit nu met kinderen, volwassenen of ouderen is. Het geeft me daarnaast ontzettend veel voldoening om te zien dat je als logopedist cliënten (meer) in hun kracht kunt zetten en daarnaast de betrokkenen hierin een actieve rol kunt geven.”

In 2017 ben ik afgestudeerd in het ziekenhuis en daarna heb ik gewerkt in een praktijk. Hier heb ik gewerkt met zowel kinderen, volwassenen als ouderen. Ik deed ook consulten in een verpleeghuis of bij cliënten thuis die bijvoorbeeld minder mobiel waren. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met alle leeftijdsgroepen en logopedische hulpvragen. Ik heb me gespecialiseerd in stoornissen op het gebied van adem, stem en slikken bij volwassenen en ouderen. Tevens heb ik affiniteit met jonge kinderen die nog niet spreken en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis.

Mijn specialisaties zijn:

 • Behandeling van stemproblemen (Lax Vox, Larynxmanipulatie)
 • Slikstoornissen

Marije (1995) spreekt Fries en Nederlands en woont samen met haar vriend in Lemmer. In haar vrije tijd danst ze graag en beoefent ze afwisselend sporten zoals skeeleren en krachttraining. Daarnaast speelt ze ukelele en vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn.

Paulien Bijlsma – de Wit

“Door de logopedisten zo veel mogelijk administratieve taken uit handen te nemen, zorg ik ervoor dat zij hun waardevolle tijd meer aan de cliënten kunnen besteden.”

Na mijn afstuderen in 2013 heb ik een aantal jaar als logopedist gewerkt. Daarna werd ik onderwijsassistent en apothekersassistent, en nu ben ik dan toch weer in de logopedie beland als backoffice-medewerker. Meld je je voor het eerst aan bij Salverda logopedie? Grote kans dat ik je bel voor de intake!

Paulien (1988) woont met haar gezin in Wommels. Naast haar werk voor Salverda Logopedie heeft zij een imkerij in de Friese Greidhoeke.